Legitimus – de internationale letselschadejurist

[wpseo_breadcrumb]

De internationale letselschadejurist

Het gebeurt vaak in een fractie van een seconde. En het kan iedereen overkomen. Rijk of arm, een ongeluk kent geen verschil. De gevolgen van een ongeluk duren vaak veel langer dan een fractie van een seconde. En ook de gevolgen voor uw portemonnee kunnen flink oplopen. Wat is er dan fijner om kosteloos hulp te krijgen van een ervaren letselschadejurist.

Eerst maar eens voorstellen.

Sinds april 2014 is letselschadejurist Jorg van den Enden de drijvende kracht achter Legitimus –  De internationale letselschadejurist in Breda. Dat klinkt als een groot en deftig kantoor. Nee hoor, Jorg werkt als kleine zelfstandige en is geregistreerd expert personenschade bij het NIVRE. “Het gaat om de ervaring waarmee ik mijn cliënten kan bijstaan. Daar heb ik geen deftig kantoor voor nodig. Het liefst kom ik naar mijn cliënten, of beter gezegd de slachtoffers toe. Gewoon thuis bij de cliënt hebben we de beste gesprekken om de problemen op te lossen. Ik wil de drempel graag zo laag mogelijk houden”.

Jorg is overigens ook lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars, NIS en is hij lid van de Internationale vereniging van letselschadespecialisten PEOPIL.

In de naam Legitimus en in het logo zitten mijn kernwaarden. 

In het Latijn betekent het woord Legitimus: wettig, wettelijk, rechtmatig, billijk. Voor mij zijn dit kernwoorden. Juist daarom heb ik deze naam gekozen.

En het logo laat puzzelstukken zien. Deze staan voor de lastige vragen waarmee een slachtoffer te maken kan krijgen bij een letselschade. Het is immers een hele puzzel om je recht te krijgen.

Wat doe je nou eigenlijk?

Het beste woord om te omschrijven wat ik doe, is “ontzorgen”. Neem maar van mij aan, dat er na een ongeluk met een letselschade heel veel op je af komt. Pijn, gedwongen in bed moeten liggen, je huis niet kunnen poetsen en erger nog, niet meer kunnen werken. En dan hebben we het nog niet over de schade aan de fiets of je auto. Wat moet je dan doen? Hoe krijg je hulp? Hoe zit het? Voor elke vraag heb ik een antwoord. En heb ik het antwoord niet direct klaar, dan ga ik op zoek naar het antwoord.

Samen bekijken we de schuldvraag. Wie is er aansprakelijk? Ik verzamel het nodige bewijs. En als er discussie is met de wederpartij, dan ga ik die discussie aan. Verder breng ik de eerste schade in kaart. En leg zo snel als dat kan contact met de wederpartij of de verzekeraar om de eerste kosten vergoed te krijgen.

Terwijl mijn cliënten werken aan het herstel, neem ik de andere zorgen weg.

Dat klinkt mooi, maar wat kost dat ontzorgen zoals jij dat noemt?

Niets! Dat is een keiharde afspraak die ik met al mijn cliënten maak. Dat betekent niet dat ik gratis ben. Er zijn letselschadekantoren die adverteren met gratis rechtshulp. Dat is natuurlijk onzin, zij werken echt niet gratis. Maar wekken wel de indruk. Dat vind ik niet eerlijk. Maar wie betaalt dan de kosten? Vrijwel altijd de wederpartij of de verzekeraar van de wederpartij. Daar maak ik een afspraak mee.

Zitten er dan geen addertjes onder het gras? Nee hoor! Stel dat ik niet alle schade kan verhalen omdat je als slachtoffer ook een stuk eigen schuld hebt. Dan betaalt de verzekeraar ook niet al mijn kosten. Dat is dan jammer voor mij. Gegarandeerd dat je van mij geen rekening krijgt.

Veel slachtoffers van een ongeluk denken dat de hulp van een jurist of een advocaat geld kost. En als je het niet breed hebt, dan laat je die hulp maar zitten. De schade is al toch erg genoeg. Onnodig zoals je ziet. Daarom adviseer ik de slachtoffers altijd zo snel mogelijk met mij te bellen. Dat kost alleen een telefoontje. En met dat ene telefoontje kan ik vaak al snel aan de slag om te gaan ontzorgen.

Wat moet je onthouden?

Goede vraag. Aarzel niet na een ongeluk, maar bel mij zo snel mogelijk! Ik maak gelijk een persoonlijke afspraak en tijdens een gesprek thuis bij het slachtoffer start ik met ontzorgen. Hoe eerder, hoe beter.

En heel belangrijk, zonder kosten betekent bij mij ook echt zonder kosten!

Omdat er voor u als slachtoffer als genoeg op u af komt, is het voor Legitimus enorm belangrijk dat u begeleidt wordt door een betrouwbare letselschadejurist.

Legitimus respecteert uw belangen en conformeert zich als gekwalificeerd belangenbehartiger aan de kwaliteitseisen die de branche aan ons stelt.

Legitimus onderschrijft de Gedragscodes GBL, GOMA en De Letselschade Richtlijnen en verplicht zich om die na te leven.

Legitimus is met recht trots op het kwaliteitskeurmerk dat het Register Letselschade biedt!

Legitimus – De internationale letselschadejurist

Jorg van den Enden

Telefoon:   06 – 46 88 12 83

Blauwtjes 126, Breda

Blauwtjes 126, Breda

Legitimus – De internationale Letselschadejurist

Blauwtjes 126 in Breda

Jorg van den Enden

Telefoon:  06 – 46 88 12 83

Mail: info@legitimus.nl

Web: www.legitimus.nl